Czechowice-Dziedzice
W klubie od: 25.12.2010
Ilość komentarzy: 259
Ilość postów: 1
Ilość wyświetleń: 28596
A o wodach geotermalnych słyszałeś? Też podobno mamy ich sporo pod naszą czechowicka ziemią. Kiedyś burmistrz Berger chciał je wykorzystać dla mieszkańców, jednak na obietnicach się skończyło;)
Warto wesprzeć te inicjatywę. W świetlicy Ojca Pio naprawdę otaczają fachową opiekę dzieci i młodzież;) Pozdrawiam cała ekipę
Och, od razu mi ulżyło;) Jak to miło, że są jeszcze dżentelmeni...miłego weekendu...
Wyrazy serdecznego współczucia dla Rodziny oraz mieszkańców gminy. Straciliście dobrego człowieka...pokój Jego duszy....
Lordzie coście takie nerwowe...o co tu chodzi, w tej dyskusji? Gdzie jest mój ulubiony Gemini?
Lordzie nie dajmy się zwariować...w żadną ze stron. Bo albo bawisz się w ścigacza chochlików i niczym natręt próbujesz przekonać do swojej elokwencji i spostrzegawczości?. Najbardziej lubię komentarze, które z humorem obnażają treści informacji, a jesli jest w niej cos nie tak, to przy okazji jej autora. Jak jest byk to jest byk i widać go z daleka, jednak przekomarzanie się z adminem niczego tutaj nie wnosi,, wręcz przeciwnie męczy- czytających, a chyba Ciebie najbardziej..., bo zamiast obejrzeć fajny film, przeczytać coś ciekawego, zadzwonić do kumpla czy chociażby wypić lampkę czerwonego wina to śledzisz z upiorem na czecho nie tylko Co napisali ale JAK napisali. Warto czasem odpuścić i nie punktować każdego stylu. Mi się też czasem coś tutaj nie podoba...ale gdyby admin puszczał wszystkie komentarze, to byłaby niezła jadka, a tutaj przecież o to nie chodzi. Złych rzeczy mamy dość w naszej codzienności, po co jeszcze przenosić je do wirtualu. Więc życzę miłego wieczoru...
W ubiegłą zimę jechała bardzo, bardzo wolno ul. Słowackiego, nie więcej niż 30 km/h i nagle na pasy wyszedł grupka trzech osób. To był cud, ze zatrzymałam się w poślizgu dosłownie na włos przed nimi. Dziewczyna krzyczała na chłopaka, że jest głupcem, bo nawet nie popatrzył czy coś jechała. Gdyby nie szczęście miałabym pewnie dziś zawiasy;( Naprawdę czasem sytuacja na drodze wygląda zupełnie inaczej niż widać po zdarzeniu na tzw. pierwszy rzut oka...WSPÓŁCZUJĘ DZIECKU, KOBIECIE, KTÓRA JECHAŁA SAMOCHODEM RÓWNIEŻ
Do Lorda: zrób sobie lekturę swoich ( i nie tylko) komentarzy zanim anonimowo będziesz krytykował...
Posłuchajcie geniusze! Czy Wam się to podoba czy nie pan Jarosław Kret jest dziennikarzem i do tego bardzo dobrym Dziennikarzem. jak nie wierzycie to przyjdźcie na spotkanie. Już byłam na jego spotkaniu, w bibliotece, jak opowiadał o Indiach i wydawało się, że po 3 godzinach spotkania nie będzie końca. A co do jego pracy w Pogodzie - to On nawet jak zapowiada wielki mróz, robi się ciepło;) Ciekawy, ciepły i baaaardzo miły człowiek. Pozdrawiam malkontentów;o)
Ciekawe dlaczego drobny nie krytykuje...ups...mam nadzieje, że znajdziecie mi mój rower, który zginał mi niedawno;)
Jak czytam komentarz, jaki napisał nikt123 to mi się otwiera przysłowiowy nóż w kieszeni. Trochę empatii...
Niech Ci co to czytają zadbają o tych, którzy tego nie czytają i są bezdomni. W naszym kraju z powodu mrozu zmarło w ostatnim czasie już kilka osób. Zobaczmy czy starszy sąsiad nie potrzebuje zrobić zakupów i czy ma wystarczająco ciepło w domu.
Radni nic nie robią za darmo..gdybym zaczęła wyliczać...wstyd , wstyd. Ale, ale za ciężką pracę - posiedzenia, sesje, rozmowy telefoniczne, wyjazdy (nie swoim transportem) - nalezy sie zaplata...chyba wystartuję w koljenej kadencji. Bedziecie na mnie głosowali?
Słuchajcie jest zima, duże opady śniegu więc trudno się jedzie. ja zaraz wybieram się w odwiedziny do rodzinnych stron i nie wiem czy warto wyjeżdżać. ZIMA ZAWSZE ZASKAKUJE DROGOWCÓW. W INNEJ INFORMACJI MACIE PODANE NR TEL WIĘC DZWOŃCIE DO WASZYCH ODŚNIEŻĄJĄCYCH;)
Ja nie pozwolę obrażać pracy bibliotekarza...życie wśród książek ubogaca i wpaja dobre wartości.!!!!!
Do hajcer: jak masz pisac takie głupoty to lepiej nie pisz nic...zupełnie pozbawione sensu
Jak wszystko tak i ta sprawa ma dwie strony medalu. Z jednej strony szkoda, z drugiej może i dobrze.
Radny XXI wieku powinien być na tyle mobilny, że nie trzeba by kserować ton projeketów uchwał, i innych pism - wszystko wirtualnie, popieram pomysł
Uważam, że super pomysł...w naszej gminie coraz więcej osób gra w szachy, trzeba ten sport propagować;)
do blubek: to po co czytasz, a tym bardziej komentujesz jak Ci się coś nie podoba;)
Dla niewtajemniczonych: jeśli odkręcili korek i zlali choć trochę paliwa to mimo że są złapani będą odpowiadać za kradzież. Jeśli tylko odkręciliby kurek to byłoby usiłowanie kradzieży. Materiał skradziony jak widać z tekstu udało się odzyskać, ale obaj panowie będą odpowiadać za kradzież.
Kiedyś karczmy przy kościele (ta znajduje się przy kościele w Zabrzegu) była ważnym centrum życia społecznego. Po Mszy gromadzili się mieszkańcy na rozmowach o tym co ważne - takie lokalne ploteczki - tak jak dzisiaj;)
Znam bibliotekę z Cz z opowiadań. Świetna placówka i świetni pracownicy, szczególnie w wypożyczalni dla dzieci...a jakie świetne organizują zajęcia.Od mojej koleżanki córeczka chodzi do jednego z takich przedszkoli.Nie może się nachwalić tych zajęć.